massief-passiefbouw, nul-energiewoningen, nieuwbouw en renovaties.Wat doen we

Algemeen

Jan Stranger studeerde in 2000 af als architect aan het Henry Van de Velde Instituut te Antwerpen.

Onmiddellijk na het afstuderen werd de stage aangevangen bij het “Architectenbureau  Bouwkunst en Design nv”, een architectenbureau geleid door de lector constructie van het  Henry Van de Velde Instituut.

Naast de stage wordt op zelfstandige basis gewerkt voor Stad Antwerpen (Woonwijzer VZW). Hier werd tijdens architectenpermanenties  advies gegeven aan bouwers en worden beperkte bouwaanvragen opgemaakt.

Daarnaast worden tijdens de stage ook eerste eigen projecten gerealiseerd. Kenmerkend voor de eerste projecten zijn de budgetvriendelijkheid, functionaliteit alsook ecologisch bouwen.

Vanaf 2003 wordt op volledig zelfstandige basis gewerkt. De uitgevoerde projecten zijn nieuwbouw woningen, renovaties en uitbreidingen. Klanten zijn particulieren, zelfstandigen en bedrijven.

Bij elk project wordt steeds opnieuw gezocht naar de beste bouwwijze, functionaliteit alsook  ecologische en economische oplossingen.

In 2007 wordt Architectenbureau Jan Stranger BVBA opgericht.

Vanaf 2007 wordt gestart met een eerste passiefwoning.  Bij deze woning wordt zeer veel tijd geïnvesteerd in de studie betreffende de bouw van passiefhuizen  en de werf wordt in detail opgevolgd om alles tot een goed einde te brengen. Tevens wordt de woning gebouwd als massief-passiefhuis wat in België op dat moment onbestaande was. Wienerberger en Recticel realiseerden in dezelfde periode een demo-huis en lanceerden het concept “massief-passiefhuis”.

Zodra deze woning opgeleverd en gecertificeerd is als passiefhuis (later nul-energiewoning) wordt met nieuwe passiefhuizen gestart. Bij elke project wordt opnieuw functionaliteit,duurzaamheid en betaalbaarheid naar voor geschoven.  Elke nieuwbouwproject dat opgeleverd wordt na 2008 is minstens lage –energie, passief, nul-energie of ben-woning. Het beste E-peil dat tot op heden gerealiseerd werd is een E-5.

Deze extreem goede E-peilen zorgen ervoor dat de gerealiseerde woningen letterlijk veel voor zijn op de steeds strenger wordende energetische eisen en zelfs de woning van 2008 reeds beter presteert dan de eisen voor 2021 (ben-eisen). Wij kunnen als architectenbureau aansluitend stellen dat al onze woningen letterlijk “huizen van de toekomst’ zijn.

Bij alle projecten wordt zelf de energiestudies uitgevoerd. Tevens wordt bij specifieke projecten samengewerkt met specialisten (interieurarchitecten, ingenieurs,…) zodat multi-professioneel gewerkt wordt.

Daarnaast zorgen wij steeds voor het samenstellen van een sterk bouwteam om de woning te realiseren en dat aan betaalbare prijzen door de vrije markt (concurrentie) te laten spelen, iets wat enkel kan door als architect onafhankelijk te werken.

Als richtprijs per vierkante meter bij het bouwen een passiefwoning of een ben-woning hanteren wij €1400,- (rijwoning) en €1500,- (vrijstaande woning), alles incl.(afgewerkte woning, incl. ereloon en BTW).

Naast de nieuwbouw worden ook nog renovaties en uitbreidingen van woning uitgevoerd. Bij de meeste projecten wordt ook hierbij gewerkt naar lage-energie of beter.

Architectenbureau Jan Stranger BVBA
Jan Stranger, architect-zaakvoerder
Bist 67
2180 Ekeren
tel 0497 60 28 24
info@architect-js.be
btw BE0890.141.977